Composiet facings & Porseleinen facings

In één behandeling, oogstrelend resultaat

Een veneer of facing kan uitkomst bieden voor het eenvoudig en snel verfraaien van uw gebit. Zo kan een facing worden geplaatst over de eigen tanden voor het opvullen van spleetjes, afgebroken hoekjes maar ook om tanden wit(ter) te maken en scheve tanden te maskeren. Met composiet en porseleinen facings zijn onze tandartsen in staat om met één behandeling een oogstrelend resultaat te behalen.

Profiteer van onze unieke Composiet Facings actie

6 Facings van €900,- voor slechts €825,- excl. BTW.

Bel nu voor een afspraak: 070 393 54 00

Of vul onderstaand contactformulier in

  Gewenste datum

  Style your smile

  Enkele voorbeelden zoals die door ons cosmetisch team zijn uitgevoerd ziet u in onderstaande afbeeldingen.

  Foto 1 & 2: Slijtage behandeling. Bovenfront voorzien van composiet facing.

  Foto 3 & 4: Boven en onderfront voorzien van composiet facing. Kleurcorrectie en bedekken van blootliggende tandhals.

  Wat is een facing?

  Soms kunnen tanden er minder fraai uitzien. Ze staan bijvoorbeeld scheef, zijn verkleurd of er zijn hoekjes van afgebroken. Met een zogenaamde facing is dat uiterlijk te verfraaien.

  Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt.

  Composiet of porseleinen facing?

  In onze kliniek worden meestal composiet facings aangebracht. De voordelen van composiet facings;

  • Aanzienlijk goedkoper dan porseleinen facings.
  • In één zitting een stralende lach.
  • Weefselsparend (de tanden worden alleen iets opgeruwd).
  • Meerdere tand afwerkingen mogelijk .
  • Lichte bleek kleuren mogelijk.

  Porseleinen facings/Veneers?

  In onze kliniek worden ook Porseleinen Ultra-Thin E-max Veneers geplaatst. Dit doen wij alleen indien er weefselsparend kan worden gewerkt. Een consult zal moeten uitwijzen of u geschikt bent om deze te laten plaatsen. De voordelen van Porseleinen E-max-Ultra Thin Veneers

  • Weefselsparend. Er wordt niks afgeslepen van de tand. De schildjes worden over de eigen tand geplaatst.  (de tanden worden alleen iets opgeruwd)
  • Duurzaam materiaal, erg stevig.
  • Kleurvast, de kleur blijft hetzelfde gedurende lange tijd.
  • In één zitting een stralende lach.
  • Lichte bleek kleuren mogelijk

   

  Waar dient een facing voor?

  Met een facing is het uiterlijk van een tand te verfraaien. Zo kan de vorm of de kleur van een tand worden veranderd. Met facings kunnen we spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

  Hoe lang gaat een facing mee?

  Een facing gaat ongeveer acht jaar mee, maar dit is ook erg afhankelijk van de manier waarop men er mee omgaat. Zo kan hij beschadigd raken door tandenknarsen of het gebruik van de voortanden als gereedschap. Een beschadigde facing kan altijd worden gerepareerd of worden vervangen. Door deze behandeling wordt de tand zelf niet beschadigd.

  Hoe wordt een facing aangebracht?

  Er wordt een dun laagje composiet op de tand aangebracht nadat deze eerst is opgeruwd. Vervolgens wordt het geheel hoogglans gepolijst en vormt de facing met de rest van het gebit een harmonieus geheel zodat hij niet van echt te onderscheiden is.

  Kun je met een facing alles eten?

  Ja. U kunt alles eten. Wat u echter moet vermijden is bijten op harde dingen als zuurtjes. Ook op bijvoorbeeld nagels of een pen bijten of met de tanden iets afscheuren, bijvoorbeeld plakband, is af te raden.

  Heeft een facing extra onderhoud nodig?

  Nee. Maar u moet zoals altijd uw gebit goed schoonhouden.  Ga voor regelmatig onderhoud van uw facings naar de mondhygiënist. Zo kan ze de randjes en hoekjes in de gaten houden en op hoogglans polijsten als dat nodig is. Gebruik regelmatig ragers, tandenstokers of floss om ook tussen de tanden goed schoon te maken.

  Wat kost een facing?

  In verband met het feit dat onze kliniek gespecialiseerd is in het aanbrengen van composietfacings kunnen wij zeer concurrerend werken. De kosten voor een composiet facing bedragen ongeveer €150,- per tand(ex.BTW).

  De kosten van porselein, Ultra Thin E-Max Veneers zijn €380,- per tand(ex.BTW)

  Verandering van stand

  Naast verandering van kleur en vorm is het ook mogelijk om een standcorrectie van tanden uit te voeren met behulp van composiet. Vaak wordt ook een combinatie van deze veranderingen toegepast. Het fraaie van deze methode is dat er zeer tandsparend wordt behandeld.

  Het komt vaak voor dat men op een bepaalde leeftijd geen beugel meer wil, maar wel graag scheefstaande tanden recht willen hebben. Door middel van composiet facings is dit mogelijk. Tevens kan tegelijk gekozen worden voor een lichtere kleur. Vooraf wordt de vorm, kleur en de stand besproken. De resultaten kunnen heel mooi zijn en het aanzicht van natuurlijke tanden geven. Het voordeel is dat u zich in één zitting van 2 à 3 uur laat voorzien van een nieuw uiterlijk.

  Bij deze patiënt is het centrale spleetje tussen de boventanden op fraaie wijze gesloten door middel van facings.

  De behandeling in stappen voor een composiet facing

  Kiezen van de kleur
  In overleg wordt met u de juiste kleur van uw facing gekozen. Er zijn verschillende kleuren van een natuurlijke lichtgele kleur tot spierwit, er zijn ook combinaties mogelijk.

  Opruwen van de tand
  Als het nodig is, worden oude slechte restauraties vervangen en wordt het tandoppervlak iets opgeruwd. Zo hecht de composiet beter aan het oppervlak. De tanden worden met composiet facings iets dikker. De tanden worden niet afgeslepen!

  Vastplakken van de facing
  De tanden worden eerst voorbehandeld voordat de composiet op uw tand wordt geplakt. De tand wordt behandeld met een zuur(ets), daarna wordt er een hechtlaag aangebracht(bonding). Op deze laag wordt de zachte composiet aangebracht. Nadat  de composiet op de tand is gemodelleerd, wordt deze hard gemaakt met een uv lamp.

  In vorm brengen van de facing.
  Als de composiet op de tanden is aangebracht dan is deze nog ruw. De harde composiet moet nog in vorm gebracht worden en wordt in vorm geslepen. Daarna worden alle randjes van het tandvlees vrij gemaakt van lijmresten en composiet, de tussenruimten worden open gemaakt zodat er met een rager, stoker of flossdraad gereinigd kan worden. Tenslotte wordt het geheel op hoogglans gepolijst. De facing is klaar.

  Enkele composiet facing resultaten uit onze praktijk

  Ja, ik wil graag een composiet facings afspraak maken!

   Gewenste datum